20161026-‘The way off doing business’.

/20161026-‘The way off doing business’.

Vandaag waren we weer op tijd op pad. Het weer was niet echt geweldig maar dat weerhield ons er niet van om er weer volop van te genieten. Op ‘het programma’ voor vandaag stond de zoektocht naar een paar Koi voor klanten en een mooie Sanke of Kohaku voor Folkert (ook al noemen we hem hier ‘Okke-san’).

img_5831 img_5832

Ondertussen genoten we natuurlijk ook van de natuur om ons heen en proberen we ‘tussen de vissen door’ ook hier wat foto’s van te maken.

 

 

 

In onze zoektocht kwamen we ook weer bij Maruhiro terecht. Hier viel ons oog op een hele mooie Hi Utsuri. Bij het vragen van de prijs, viel ik nog net niet achterover in de mooie ronde verkoopvijver. De prijs was niet alleen hoog maar ook veeeeeel te hoog.

img_5797

De tolk vertelde het volgende:

De verkoop van deze Koi moet je zien alsof de kweker zijn dochter ten huwelijk geeft. Bij de eerste vraag om haar hand, wil de vader (kweker) weten hoe serieus je vraag is. Om dit te testen, houdt hij eerst de boot af door – in dit geval – een extreem hoge prijs te vragen. De tolk adviseerde om enkele dagen achter elkaar langs te komen en hiermee de serieusheid van de vraag aan te geven. Telkens vraag je dan weer naar ‘de hand van de dochter’ (lees; Koi). De kweker heeft dan in de gaten in de oprechtheid van je vraag en zal dan, al na gelang hij je vraag respecteert en waardeert, geleidelijk zijn vraagprijs bijstellen. Uiteindelijk is dan de vraag of er uiteindelijk tot overeenstemming gekomen gaat worden. In mijn geval denk ik dat ik afscheid moet nemen van ‘deze dochter’. That’s the way off doing business here in Japan.

De beste manier om “dit verdriet” te vergeten is om gewoon weer verder te gaan en weer nieuwe treden te bewandelen…..

img_5833Voor eeimg_5859n andere klant was ik op zoek naar een Mukashi Ogon.

later op de dag wisten we hiervoor te slagen. Een nisai van bijna 50cm.

Het begint weer te schemeren en dus zijn we weer klaar voor vandaag. Een mooie dag, zin in de avond en uitkijkend naar de volgende dag!

 

2016-11-04T16:13:55+00:0026 oktober 2016|Categories: japanreis 2016, Koi|0 Comments

Leave A Comment

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.