Japan – Dinsdag 3 februari

/Japan – Dinsdag 3 februari

Vandaag al weer de op 1 na laatste dag van ons verblijf in Japan. Morgenochtend nog naar de laatste kwekers en dan gaat het na de middag weer richting het dorp Narita. Maar zo ver is het nog niet dus nog niet getreurd!

Vanmorgen vertrokken we weer op tijd naar Oofuchi. Deze kweker woont wat hoger in het gebied en de sneeuw werd dan ook langzaam steeds hoger. Leuk om dit eens een keer te zien en mee te maken.

tegen een muur van sneeuw

Erwin en Hans aan de wandel

Bij Oofuchi lukte het om 2 dozen met elk 7 koi te selecteren.

zoals Susui en Kinki Utsuri

Zoals Kujaku, D. hariwake en Ochiba

Daarna gingen we weer naar marudo om tosai tanchomix te selecteren maar dat ging helaas nog even niet door. De gegevens hiervan krijg ik later door.

We zijn doorgegaan naar Hosokai koifarm. Deze kweker staat o.a. bekend om een hoge kwaliteit Asagi en daar zocht ik er nog 1 van. Ik hoefde niet lang te kijken voor ik een prachtig exemplaar zag. Toen ik echter de prijs hoorde werd het toch wel een beetje sneu (voor mij dan.) Zoals het wel vaker in het leven voorkomt was mijn portemonai voor deze koi niet dik genoeg. Maaaaaar gelukkig zaten er nog meer mooie (en meer betaalbare mooie) Asagi in. Uiteindelijk en na een beetje onderhandelen wist ik het met Hosokai eens te worden over een prachtige Asagi.

Geen mooie foto maar wel een mooie Asagi!

Na de lunch ging het door naar Izumiya, bekend van met name Yamabuki en Platinum. Voor de Platina Ogon gebruikt hij dezelfde bloedlijn als Choguro. Hier reserveren we twee dozen maar worden later geselecteerd door Masahito Kataoka (Matcho.) Wel even een foto gemaakt van de tosai en van ‘de selecterende meester’.

Daarna werd het weer even tijd om ‘in de sneeuw te spelen’. Blijft toch prachtig!!!

De middag schiet al weer op en we gaan nog even naar Marusaka. Daar wil ik nog wat Tosai bekijken om deze later aan te schaffen. Marusaka heeft een tosaimix met heel veel variëteiten en het ziet er prachtig uit.

Tevreden sluiten we deze dag weer af.

2016-11-22T08:49:18+00:003 februari 2015|Categories: Japanreis 2015|0 Comments

Leave A Comment

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.