Koi- en Vijverspecialist

Kom langs of bezoek de webshop

Opheffingsuitverkoop:

Zaterdag 24 september is de winkel

voor de laatste dag open tot 14:00 uur.

Uitverkoop in de webwinkel.

24/7 bereikbaar.

Over ons

Koi-factor is “geboren” in februari 2007.

Grondleggers zijn Femmy (mijn vrouw) en René (ik) Veldhuis. Na jarenlang in de gezondheidszorg (Verpleegkundige Verstandelijk gehandicaptenzorg, psychiatrie en later als manager) te hebben gewerkt, besloot ik het roer om te gooien. Ik had al enkele jaren een koivijver en steeds opnieuw zei ik van ‘als ik eerder zou hebben geweten dat dit zo leuk is, had ik er mijn werk van gemaakt’! Na een zoveelste reorganisatie op het werk en het praten daarover thuis, zei Femmy tegen mij…..’waarom proberen we het niet gewoon’? En…. , zo gezegd, zo gedaan.

Ondertussen zijn we zo’n 12 jaar verder en heeft Koi-factor zich als naam gevestigd. De winkel heeft z’n uiteindelijke plaats gevonden in Noordwijkerhout op de Delfweg (Tuinboulevard Bollenstreek). Via de webwinkel verlaten vrijwel dagelijks pakketjes naar klanten en bouwen we ondertussen in de hele regio vijvers. Hoofdzakelijk Koivijvers maar ook natuurvijvers en/of zwemvijvers komen voorbij.

Naast het bouwen van vijvers, zorgen we ook voor het onderhoud van vijvers. Veelal bij particuliere klanten maar ook bij zakelijke klanten zoals het Ronald Mc Donald Huis in Leiden. “Als klap op de vuurpijl” begeven we ons nu op het terrein van de zout water bassins en werken we regelmatig voor Sea Life Scheveningen. Daar vervangen we alle filterinstallaties en zorgen voor het onderhoud om calamiteiten te voorkomen. Prachtig om dit te mogen doen.

Wat veel klanten niet weten is dat wij beiden in “een vorig leven” verpleegkundige waren. We vinden gezondheid van Koi heel belangrijk en zorgen graag zo snel mogelijk voor beterschap bij ziekte. Misschien is het daardoor dat we ook veelvuldig op pad zijn naar vijvers met problemen. De ene keer is het een waterprobleem of hebben de vissen last van parasieten of wormen. Een andere keer is het ingrijpender omdat er een bacterieel probleem is met uitval en/of ernstige wonden. In die situatie kunnen we de wonden behandelen en evt een kweek van het wondweefsel en/of water maken wat wordt opgestuurd naar het laboratorium om daar te bepalen met welke bacterie we te maken hebben. Op basis van de uitslag komt er een advies over een adequate vervolgbehandeling.

Kortom, Koi-factor heeft zich ontwikkeld tot een allround vijverspecialist waar je voor al je vragen en materialen terecht kan.

In de winkel van Koi-factor kunt u alles vinden,
voor uw vijver en koi.

 

Japanse Koi
Something wrong happened. Please review and update slider settings. Please click update button again.
Shopping Basket