Koi- en Vijverspecialist

Kom langs of bezoek de webshop

Vanaf 25 september is Koi-factor gesloten.

Iedere klant hartelijk bedankt voor de afgelopen jaren.

Wanneer u in de toekomst iets nodig heeft,

verwijs ik u door naar Mink Vijver- en Aquariumspeciaalzaak.

Bereikbaar via info@minkvijverenaquarium.nl

(Zwem)Vijverbouw

Koi-factor! Het adres voor alle (zwem)vijvers!

 

“ Of het nu om een natuurvijver, plantenvijver, visvijver, koivijver ofzwemvijver gaat, Koi-factor beschikt over een jarenlange ervaring om uw vijverwens in vervulling te laten gaan.


Een vijver is niet alleen prachtig om naar te kijken maar ook heerlijk om in te zwemmen.
Steeds meer mensen kiezen voor de natuurlijke schoonheid van een zwemvijver. Deze keus kan alle facetten van een vijver bij elkaar brengen. Wel of geen filtratie, wel of geen vissen, wel of geen beplanting, van natuurlijk tot kristalhelder. Alles kan.
Door onze lange ervaring in de vijverbranche, gecombineerd met inzichten in de zwembadbranche, beschikt Koi-factor over een uitgebreid productassortiment in de filtratie en het onderhoud van elke variëteit vijver en zwemvijver”.

Onze vijvers

Type vijvers:

Vijvers laten zich in grote lijnen samenvatten in een vijftal types waarvan de laatste (type 5) eigenlijk meer een zwembad (biopool) is. Laten we de verschillen eens nader bekijken (de foto’s van de

 

(zwem)vijvertypes zijnbeschikbaargesteld door Sibo Fluidra):

1. Puur natuurlijk

Deze vijver biedt een rijke natuurervaring met een verscheidenheid aan flora en fauna. Bij dit type komt geen filtertechniek aan te pas. Veelal wordt er wel gebruik gemaakt van een (kleine) waterval, springbron of waterattractie. Bij dit type vijver is het normaal dat het water met periodes troebel is (zoals ook in de natuur het geval is), maar over het algemeen is het water helder. Er zijn geen, of weinig, energiekosten en het onderhoud wordt periodiek uitgevoerd (snoeien van beplanting, schoonmaken van de bodem).

2. Natuurlijk

Dit type is vrijwel gelijk aan type I, met het verschil dat hierbij een beetje techniek wordt gebruikt. Het water is overwegend helder met een gering energieverbruik. Bepaald onderhoud wordt periodiek gedaan (snoeien van beplanting) en het regelmatige onderhoud kost weinig moeite (schoonmaken van de skimmer). Voor het technisch onderhoud worden er skimmers, zeefbochtfilters en eventueel UV-C ingezet. Natuurlijke zwemvijvers bieden een intense natuurlijke zwemervaring.


Bij dit type vijver is het raadzaam om geen koi te houden. Is dat wel de wens, kijk dan bij het type III vijver.

3. Helder (al dan niet met Koi)

Dit type (zwem)vijver biedt een natuurlijke ervaring, goede plantgroei en een diversiteit aan fauna waar ook Koi deel van uit kunnen maken. Hierbij wordt het zwemdeel (al dan niet met Koi) gescheiden van het plantendeel. De zorgvuldig uitgekozen techniek zorgt het hele jaar door voor helder water. Toegepaste technieken bij dit type vijver zijn: bodemdrain(s), skimmer(s), zeefbochtfilter(s), trommelfilter(s), beadfilter(s) en UV-C. Onderhoud wordt periodiek uitgevoerd (snoeien van beplanting). Daarnaast is regelmatig onderhoud noodzakelijk (bijvoorbeeld het spoelen van de filter(s)).

 

Heldere zwemvijvers bieden een fijne natuurlijke ervaring in helder zwemwater.

4. Kristal Helder (al dan niet met Koi)

Geniet van zwemmen in natuurlijk water met (beperkte) flora en fauna, veelal gescheiden van het zwemgedeelte. Dit type zwemvijver wordt ook wel ‘hybride’ genoemd. De constructie en de filtertechniek van deze zwemvijver garanderen het hele jaar door kristalhelder zwemwater. Energiezuinige pompen lopen gedurende het seizoen 24/7. Het zwemseizoen kan (eventueel) gemakkelijk worden verlengd door gebruik te maken van warmtepompen. Regelmatige verzorging en onderhoud is noodzakelijk.

Kristalheldere zwemvijvers bieden een biologische zwemervaring.

5. Biopool

Dit type ziet eruit als een traditioneel zwembad, maar er wordt gebruik gemaakt van de filtertechniek van een zwemvijver. Daarnaast worden er voedingsstoffen onttrokken (fosfaatfilters), eventueel aangevuld met hydrolyse/ ionisatie. Biopools maken geen gebruik van plantenzones. De bodem en wanden kunnen worden schoongemaakt met een
zwembadrobot.

 

Bent u door één van bovenstaande (zwem)vijver types geïnspireerd? Kom dan een langs of maak een afspraak. Met een goede voorlichting beloven we u “geen spong in het diepe”, maar het kan wel.

 

Veel (zwem)vijver plezier!

Japanse Koi
Something wrong happened. Please review and update slider settings. Please click update button again.
Shopping Basket